Af Jess Nykjær

 

Fredag - de gamle skulle en tur til Theresienstadt. Én glemte dog at passe sin seng, så 3 blev til 2. Den tyske koncentrationslejr fra 2. Verdenskrig er et besøg værd, og man skal tage sig god tid. Meget at se og prøve at forstå, men mange gode info-kilder hjælper hen af vejen. Selv om der er nogle af dem, man bagefter ikke rigtigt havde lyst til at læse.

 

Herefter tog Anton og Jess hjem og tog en hviler, hvilket gjorde, at vi desværre måtte svigte Jesper ved middagsmaden. Det har været en fornøjelse at følges med Jesper, selv om han sådan lige sprang på i sidste øjeblik. Har i plads til en mere i bilen skrev han til Anton. Vi snakkede lidt sammen, jo vi vidste jo godt, hvem Jesper var. Mads Hansen, som vi begge kender og har et godt forhold til fra hans tid i Frem, kender også Jesper og sagde god for ham. De seriøse unge mennesker er sgu nogle gode gutter, blev vi enige om, hvilket Jesper også kun har bekræftet os i. Ud over at han er en høflig og rar ung mand, har han en fin humor og er ikke bange for at stikke lidt til de gamle, hvilket de har det helt fint med.

Vi har også fået et indblik i, hvordan de unge er under deres turneringer nu om dage. Forberedelsen på deres modstander, den havde vi nok luret. At søvn er vigtig og bliver prioriteret, er rart at se, og egenligt let at forstå for os gamle. En gåtur eller to bliver det til. OK, vi har også selv motioneret. Han lever utroligt sundt, der kan de gamle ikke følge med. Ingen Øl? Der stod Anton og Brian af. Ingen Is? Da var det lige før at Jess, måtte have fat i en hjertestarter! Alt under 1 liter om ugen er tortur.

Eller sagt på en anden måde; Hvis andre en dag skulle have et ekstra sæde i bilen, og en af de unge himmelstormere spørger, om i har en ekstra plads i bilen, så gør som os, for vi er ikke i tvivl om at der blandt de unge danske piger og drenge er en masse fantastiske bekendtskaber. Vi vil i hvert fald være klar en anden gang, hvis vi tager på en liggende tur. Jesper har i hvert fald været en glimrende ambassadør.

 

Hvorfor,skriver han ikke noget om 7. runde, ham Jess? Der var bare ikke noget positivt, at skrive om!

8 runde lidt bedre; Jesper spillede remis, Jess mødte en flink dansker, Svend Steenstrup, der først gav en bonde og siden partiet. Hvorfor Jess bagefter gav en stor fadøl og sagde pænt undskyld.

 

Da både Lørdag og Søndag er tidlige runder, var der tid til at gå i biografen. Advarsel i Tjekkiet betyder Dolby Surround - dobbelt lydstyrke!

 

Vi sluttede vores sidste aften med manér i Teplice på en italiensk restaurant. Fantastisk mad og godt humør.

 

I morgen er det hjem lige efter sidste slutfløjt.

 

Mere følger...