Af Jess Nykjær

 

Thybo, Brian, Anton og Jess alle frisk ankommet til Tjekiet.

Havde smurt madpakke hjemmefra, så vi holdt lige et pit-stop i det tyske. De gamle fik selvfølgelig svindlet Thybo ind i et fodbold-væddemål. 10 kr. fattigere måtte Thybo sande, at nogle burde have advaret ham om de gamle banditter. Måske de også påstår, at de lige kan lære ham lidt om skak i løbet af ugen.

Lørdag morgen er alle friske efter en god nats søvn på vores hoteller. Thybo bor dog ikke på samme hotel, som de gamle. Noget med en alders grænse - han var for ung. På vores hotel skal man være plus 45 – mindst! Vi har dog kun 10 minutter gang til Thybo og 7 minutter til spillestedet. Alle er samtidig tilfredse med deres værelser, og morgenmaden har været fin.

1 runde: Jess husker at minde Brian om at spille fornuftigt, hvilket de begge glemmer, da de går ind ad døren, hvorefter de begge havde tabt på under 20 træk. På plus-siden så de det meste af landskampen Peru-DK. Thybo kom og så 2 halveg med, da havde han udspillet sin modstander. Efter kampen gik vi ned til en storsmilende Anton, der selv om han havde tabt, havde haft en fantastisk dag. Han var tæt på at vinde sit parti. Han brokede sig dog over den dårlige tid vi har under turneringen (Divisionstid), samt at han lige havde glemt, at vi spillede med Sofia reglen, ingen remis-tilbud inden træk 30. Så Anton tilbød remis i træk 26, hvilket hans modstander – stillingen taget i betragtning – egentlig ville have taget imod, såfremt Anton havde været GM'er, og at vi altså havde nået træk 30!

Så med Danmarks sejer over Peru og en OK første dag, er vi alle ved godt mod.

Søndag formiddag har de gamle planlagt løb- og styrketræning under Antons kyndige vejledning. Thybo var lettere rystet, da han hørte om dette lørdag aften, og annoncerede straks, at han både skulle sove længe og forberede sig til sit parti, så han kunne desværre ikke deltage. Selv om han havde lyst.

Som sagt, havde de gamle aftalt motions-dag, mandag. Brian og Jess havde været så dumme at lade Anton føre an. For dem der ikke ved det - Anton er et motionsmonster. Vi siger Iron-man og styrketræning, efter et par timer med løbe i de lokale bjerge og styrketræning, var Brian og Jess smadret- Anton var endnu ikke begyndt at svede.

Jess måtte bestille massage, med Happy Ending. Til de unge: Happe Ending er, når man er pluds 45, og betyder, at man kravler grædende ind til massage og kan gå næsten normalt ud af lokalet bagefter. Så selvfølgelige har vi aftalt motionsdag igen på tirsdag.

Mandag tager de gamle på tur i bjergene. Jesper må desværre melde afbud igen. Bagud med både søvn og forberedelse...

Jess havde fundet en lækker sandwich-bar, hvilket vi alle var utroligt glade for - sådan cirka i hvert fald... Mindst en af os skal forbi igen – hvilket vil sige kun Jess...

Så var det ved at være skak-tid igen, Anton og Jess var plaseret midt i salen i mindst 50 graders varme, så hjernen kogte som grød. Antons modstander, der tilsyndeladende var i familie med Magnus Carlsen, udspillede ham lynhurtigt! Jess var bare ufattelig ringe - det kan kun være det højere ratingtal, der gjorde, at hans modstander tog imod remis. Brian spillede et fantastisk parti i de første 16 træk. Modstanderen der havde over 1900, blev revet rundt efter Brians g4. Så brændte Brian desværre også sammen, men vi var alle vilde med den form Brian viste i de første 16 træk og ærgrede os på hans vegne. Jesper er den eneste, der ikke er påvirket af varmen, han udspillede endnu engang bare sin modstander!

Vi afsluttede aftenen på den Indiske restaurant for 3 gang i træk! I morgen hedder det Steak House på trods af Antons veganer-meat-is-murder-protester!

Så vi er alle klar til i morgen, hvor vi skal have noget kød og is, da Jess` isometer er faretruende lavt.

Ud at se bjerge, dem er der mange af i Tjekkiet, så mandag tog vi på bjergvandring. Antons mobil sagde, at vi havde bevæget os op, hvad der svarer til 75 etager. Jess var rigtig hård, dynamitmanden førte an i et dræbende tempo de første 5 minutter, så svedte han, som en hest. Målet var Pravcicka Brana, Europas sidste naturskabte stenbro. Turen kan varmt anbefales, med den fantastiske udsigt, der var fra toppen. Selv Jess var imponeret, og han har ellers både besteget Himmelbjerget og Frøbjerg Bavnehøj.

Advarsel bringes her: Når Anton spørger, om man vil med på tur, betyder det ikke, at han betaler, det fandt både Brian og Jess ud af på den hårde måde, da vi måtte spytte i kassen for Antons kriminelle gerninger. Hvis vi turde, havde vi nok protesteret kraftigt. Men hvem tør sige Anton ”Senna” imod. Han præsterede at få en fartbøde, af 2 uskyldige tjekkiske betjente, der jo desværre var nødt til at passe deres job. Anton blev målt til 86 km/t i byzone, hvor fartgrænsen var 50, så bøden lød på hele 1000 tjekkiske koruna eller ca. 300 danske kroner. I Danmark havde en tilsvarende forseelse kostet 4500 danske kroner og klip i kørekortet, så Anton sagde både ”tak” og ”hav en god dag” til de utroligt flinke lov- og ordenshåndhævere. Vi var dog alligevel meget påpasselige med at overholde fartgrænserne på hjemturen.

Efter denne lange tur i naturen, var vi klar til 3 runde. Brian spillede galt i åbningen, men kom dog pænt igen, hvorefter en fejl kostede mat i bunden i 2 træk. Jess skuffede fælt igen - kun remis, men dog uden at stå til tab denne gang. Jesper havde ellers haft en fornuftig stilling, men lidt grus i maskinen kostede den halve. Han glæde sig dog over, at en af favoritterne havde tabt til en af de kvindelige spillere. Anton fik en forfærdelig stilling, men hans flinke modstander sørgede med 3 velvalgte officers-afbytninger og stort tidsforbrug for, at Anton kunne afslutte partiet med nogle flotte træk. Specielt hans Dd6 var af høj klasse.

Til aftensmad var vi på Steak House - store kød-dag, som især Brian havde glædet sig til. 300 g. Rib-eye til Jesper, Brian og Jess - med ekstra kartoffel. Vi åd og vi åd - bare ikke Brian. Han gik i stå efter 100 g. kød. Måske han er ved at blive vegetar... Anton fik Græsk salat med Baguette. Han var meget imponeret, mens Jess dog mente, at den Baguette i Danmark bliver kalde miniflytes, en pose 7 kr. i Rema 1000.

I morgen inspireret af Anton, skal vi en tur på vegetarisk restaurant, før 4 runde. Jesper mente dog ikke, at han kunne nå at komme med (han er vist mest til kød!). Han ville dog kontakte os hvis det var muligt.

 

Mere følger...

 

P:S. Nogle har måske gættet at Anton er lidt med indover ved mine indlæg.