Af Martin Lund

 

Endnu en sæson for 1. holdet i divisionen er slut. Sidste år fik vi fornøjelsen af at spille imod de helt store drenge, og selvom vi måtte en tur ved så var der bestemt flere positive øjeblikke end triste. 

Kampen imod Præstø blev vigtig på mange punkter for mig. Jeg havde personligt en målsætning før divisionen startede om, at vi skulle i top 3, have mindst 3 på topscorelisten og ikke tabe en eneste kamp. Dertil stopper jeg med at spille, så det ville være fantastisk, hvis vi kunne slutte sæsonen af med en sejr - især fordi vi ofte har det svært i sidste kamp (alle husker sikkert for 2 år siden imod Maribo). 

Vi kom rigtig godt fra start, da Kasper bragte os foran 1-0. Kasper spillede, som sædvanligt godt i åbningen og jeg havde beordret ham til at sidde på sine hænder i 10 min pr. træk i starten, hvilket han gjorde. Jeg skal ikke diktere vores spillere, men som jeg fortalte Kasper, så gør det ondt at se, når han spiller så fint i starten og så overtager hans ivrighed. Her holdte han hovedet koldt og snød sin modstander med en rigtig fin mat. Kaspers sæson har været svingende som resereve, men generelt kan siges, at han starter rigtig godt, og hvis han kan holde hovedet koldt, kan han få mange point. 

Mit eget parti fra temmelig fredeligt. Jeg regnede ikke med at Hanus ville så meget og han tilbød også hurtigt remis. Jeg afslog, fordi jeg lige skulle se, hvad han ville rykke efterfølgende, men da han valgte (i mine øjne) det rigtige forsvarstræk tilbød jeg, og han tog imod. Jeg har haft en god sæson og taget nogle vigtige point, så det jeg er rigtig tilfreds med. Det er selvfølgelig en bonus, at jeg har lavet kandidatresultat, slået Steffen Pedersen og passeret de 2200. 

Jørgensen var den næste, som var færdig. Han udspillede sin modstander, vil jeg sige. Mads og jeg snakkede lidt om partiet, og det er rigtig som Mads siger, at hvis modstanderen spiller en passiv åbning og Martin får lidt ro på, så spiller han rigtig godt. Modstanderen var aldrig rigtig med i partiet. Jørgensen har også været lidt svingende men overordnet set, så har han klaret det over middel med gode sejr imod Sydøstfyn 2, Holbæk og Præstø. Og han er stadig den eneste skakspiller, som kan have en konge imod konge+tårn og stadig stå bedst ;-) 

Benny var kaldt ind som resevere og har kun spillet én kamp for 1. holdet men sikke et spil. Ja, ja Benny bruger alt for meget tid, men hvor var det dog svært at hans modstander havde scoret 5 af 6. Benny lavede nogle gode forsvarstræk og så var modstanderen fuldstændig blank og idéløs. Havde Benny set den fine kombination b5 og 0-0, så ville hans modstander være helt væk. Jeg ved ikke, hvorfor modstanderen skulle rykke så hurtigt, men det så meget komisk ud. Ærgerligt, at Benny ikke så det, men han fandt mange ressourcer i sit spil og det var flot. 

Vores pointhøster Thomas havde lidt på spil imod Præstø. Han ville blive mesterspiller på papiret, hvis han vandt. Det endte desværre ikke sådan. Jeg har ikke haft Thomas' spil i en computer, men jeg synes det så ud til at han havde styr på spiller men tillod sin modstander for mange ting. Modstanderen ville ikke det store men da Thomas valgte den forkerte kombination stod hans springer alt for passivt og modstanderen kunne bryde igennem. Men lad mig lige slå en ting fast - Thomas har haft en god sæson og ja han blev ikke mesterspiller, men jeg er 100 % sikker på, at han bliver det. Han scorede nogle meget vigtige point i løbet af sæsonen og har slidt sine modstandere op og turde spille spillet. Det siger mere end at man har 1900 på papiret! 

Mikkel aka Mr. Remis (ja Sven, du har desværre mistet den titel) vandt en blot remis. Mon man kan sige det. I efteranalysen vil jeg så sige, at modstanderen havde så mange idéer og holdninger, at jeg blev helt forpustet. Til sidst var der ikke mere end remis og det er svært at sige om Mikkel havde noget på et tidspunkt, hvor han kommer foran med en bonde. Mikkels sæson har nok været præget af hans store interesse i DSB-udflugter og dermed har han ikke kunne være med i mere en 4 kampe. Det er selvfølgelig dejligt, at Mikkel elsker at køre i tog, gerne med lange pauser undervejs, men vi er også altid glade for at have ham på holdet fordi han giver en ro i maven. 

Mads vandt en rigtig fint parti, hvor han vist bare var bedre end sin modstander. Jeg så ikke slutningen, men Mads blev ved med at trykke på, og når Mads rammer topniveauet, er han virkelig skræmmende. Man kan også se på hans score i de sidste 5 kampe (divison + pokal), hvor han har 5 point, det er da bare imponerende. Mads slutter på 4,5 af 7 og dermed er han et skridt tættere på de 2100 igen, men havde han været skarp imod Holbæk og Kalundborg, hvor han også stod godt, så var han kommet et stykke over.  

Jess sørgede for at vi kunne slutte sæsonen af med en sejr på 5-3. Han spillede et flot, taktisk spil og det er her, hvor han bare er rigtig stærk. Når han får en lille fordel, er han virkelig god til at fastholde den. Han har været en stærk reserve på holdet, og vi har været meget trygge, når han sad på det sidste bræt. 5 af 6 point siger jo også lidt om, at Jess er en pointhøster og han har ikke tabt en eneste kamp i denne sæson. 

Resten af holdet: 

Andreas, som har spillet 3 kampe og scores 2,5 point. Han har bare spillet stærkt, klogt og generelt bedre end sine modstandere, og det er en fornøjelse at se på. Hans skakforståelse er blevet rigtig god og han kan nu også kalde sig for mesterspiller. Flot og tillykke!!

Carsten tog desværre den anden vej og kom under de 1900. Hans sæson har ikke været så vellykket, men der har været gode ting såsom da han havde udspillet Alexander fra Frem 2 eller snød Thomas Jeppesen i åbningen. Desværre valgte han forkerte planer i disse partier, men han kunne sagtens have haft flere point på kontoen. Op på springeren igen, Carsten!

Sven fik kun spillet én kamp, hvor han tabte og så blev han så ked af det, at han ikke ville igen. Ej spøg til side, Sven har virkelig været uheldig i denne sæson og når han var sat til at spille, så brød bilen sammen, en kamp blev flyttet, en stor fødselsdag kom i vejen eller de havde tilbud på tyske dåseøl ved grænsen. i pokalen har vi dog haft fornøjelsen af ham og sidste gang spillede han virkelig solidt, som vi kender Sven. 

Jacob Christensen kunne hjælpe os i 2 kampe, hvor han scorede 50 %. Det er stærkt, da det er et stort skridt at gå fra Fynsserien til 2. division og Jacob har spillet godt og solidt. Man kan endda sige, at han måske burde have haft et halvt point mere :-) 


Så lad mig runde af efter denne roman og sige, at det har været en fornøjelse at spille med på Nr. Åby Juniorskakklubs 1. hold i denne sæson. Vi har nåede alle de målsætninger, som jeg havde sat - faktisk fik vi vist 5 medpå topscorelisten. Vi kan være rigtig stolte af de gode resultater, skakture og det sammenhold som stadig gør Nr. Åby Juniorskakklub til det den nu er :-)