I maj, vil vi holde hurtigskak fest kørende i klubben, første runde vil starte kl. 19.15, hver runde vil være en dobbelt runde, dog vil det være med to forskellige betænkningstider, den første kamp i hver runde vil være handikap lyn hvor man på forhånd er blevet inddelt i nogle grupper efter ens niveau, de 10 minutter der sammenlagt er til partiet vil nu blive delt så jo større styrkeforskel der er jo større tidsforskel vil der være, se skema i bunden. Anden kamp i hver runde vil være en hurtigskak runde hvor betænkningstiden er 20 min til hver spiller. Inden hvert parti trækkes der lod om hvilken farve man gerne vil være.

Der vil blive spillet 2 runder hver gang, hvor den første runde starter 19.15 og anden runde ca. 20.35, der er fri deltagelse og man behøver ikke spille alle runderne, runderne bliver lagt efter hvem der er der og vil spille med.

Gevinst giver 3 point, remis 1 point, så man kan i alt vinde 6 point på en runde og 12 point på en aften.

Mvh Bestyrelsen

 

Af Jess Nykjær

 

Et hyggeligt hotel og nogle service klar tjenere. Samt en morgenmad i absolut topklasse. Var hvad der redede opholdet i Svendborg.

En kæmpe skuffelse var hotellets håndmader, de var ikke stedet værdigt. Maderne var tørre og kedelige, hvis jeg ikke! Skulle mene at jeg ved bedre, var de smurt dagen i forvejen. Pynten fantasiforladt, og hvad ingen kok med respekt for sig selv serverer. Spegepølse med remolade og ristede løg. Det er den slags mad der får børn til at hade madpakker. Jeg kan faktisk godt lide en spegepølsemad og lidt løgringe en agurk skive og lidt sky havde været ok. Men hvad enhver kok burde hvide, 2 af 10 mennesker har lyst til en spegepølsemad. Hvorimod 9 ud af 10 personer ville elske en æggemad med en tomat skive. Men jeg prøvede at kikke et par gange. Jeg måtte have været der de forkerte dage, for jeg så ingen æggemader.

En af de første dage bestilte jeg en burger, den var ikke perfekt, men ok. Ned trak den brændte bacon. Øh hvor svært er det at stege et stykke bacon. Pomfritterne var lig i skabet. Hvorfor jeg mandag tænkte at det nok var en smutter, hvorfor jeg bestilte en ny. Inden jeg skulle se DM omkamp. Nej det var ikke en smutter, den første gang. De kunne stadig ikke brune et stykke bacon uden at brænde det på. Man kunne mistænke køkkenet for at have gemt baconet fra morgenmaden, hvor efter de under opvarmningen brændte den på. Hvilket dog, med mindre de har lavet reglerne om, ikke er tilladt. Jeg bestiller altid min bøf gennemstegt, da jeg ikke er til rødt hakke kød. Sørme om de ikke havde smidt den en gang i mikrobølge ovnen. Igen hvem kommer en bøf i mikrobølge ovnen, jeg ved det ikke. Jeg har faktisk aldrig ejet sådan en ting. Det er ikke svært at lave en bøf gennemstegt og saftig samtidig. Jeg har gjort det selv 1000 gange. Personligt bruner og krydder jeg bøffen på panden, hvorefter den får ca. 10-15 minutter i ovnen. Ved lav varme, afhængig af størrelsen og der er bøf.

stuvede hvidkl med frikadeller

Valget om mandagen, var tavleret bestående af stuvet spidskål, frikadeller og hvide kartofler. En lækker dansk ret, jeg stod dog af da jeg lige tjekkede retten ud. Stuvningen så lækker ud. Men frikadellerne manglede en del før de var så lækre, som min mors. Det der dog sagde nej aldrig. Var, vakum/glas kartoflerne. Hvilket hotel med respekt for sig selv serverer den slags. Jeg har skrællet rigeligt kartofler under min kokkelæretid, til at jeg ved hvordan en sådan ser ud.

Når vi så lige er startet, små sandwich til en åbnings reception er læke. Dog bare ikke når man kommer for lidt salatblandinger i. Tunsalat, skinkesalt, æggesalt også videre. Så bliver de tørre.

Disse hak er velfortjente, som udannet kok kan jeg sagtens se om pris og kvalitet hænger sammen. Jeg er sammen med mange andre kommet til diverse. DSU arrangementer i Svendborg, over en årrække. Jeg har fået en masse lækker mad over årene. Hvorfor jeg også forventer at man ved næste arrangement. Er på den standart, jeg altid har fundet, har været god.

Ikke tak for mad.

 

Af Jess Nykjær

Nr. Aaby Juniorskakklub.

Så er det afrundings tid, 3 mand var vi til stede i Svendborg. I Kort-Påske 2 havde vi i gruppe 2. Thomas Christensen. Der havde en fantastisk påske. Dem der ikke kender Thomas ville tro at det var den flotte 2 plads i gruppen, jeg her skriver om. Os der kender ham ved at, højdepunktet var at kvalificere sig til en af de 2 finale grupper. I DM i Lyn. Så på alle måde en rigtig godkendt påske.

kort pske grp. 4

I Kort-Påske gruppe 3. Havde vi Kasper Larsen. Vores skoleskak træner, der har fået humøret igen efter en uheldig divisions sæson. Kasper havde en udmærket turnering, og med lidt held var han havnet i præmierne efter en god start.

Sidst men ikke mindst, under tegnede der deltog i G7 gruppe 2. Jeg får nok lidt brok fra Carsten, da jeg undlod at gennemføre mit angreb, i 5 runder hvorefter jeg bare klovnede det hele væk. I 6 runde var jeg klar. Jeg havde taget en overnatning på hotellet, så med en fantastisk morgenmad var det ret nemt. Mod en modstander der var alt for venligt. I 7 runde var det alt eller intet, 3 pladsen skulle forsvares. Jeg var faktisk fortrøstningsfuld under hele partiet. Syntes jeg havde masser af muligheder og da jeg efterfølgende ikke tog mod hans offer. Var det sidste ikke så svært.

Billeder og resultater kan stadig findes på turneringshjemmesiden. Vi ses igen, næste år.

Kort påske 2 - G7

 

 

Af Jess Nykjær

Efter 4 runder, hvor de første 3 dage havde været positivt. Brændte den helt af her i 4 runde, hvor der bare blev spillet noget Juks. Måske var jeg bare lidt træt, da jeg både tirsdag og torsdag sad, som sidste mand. Gevinsten i 2 runde, over Kurt Hollesen fra Tårnet. Var et højdepunkt, jeg vil holde fast i længe. Så tidligt hjem og rigeligt hvile så skal den nok være der lørdag.

Torsdag, voksede flokken fra Nr. Aaby. Fra 1 til 3 mand. Da Kasper og Thomas var klar til kortpåske. Kasper startede, som lyn og torden2 af 2 da han desværre måtte ned i 3 runde. Thomas har også 2 point, men i en stærkere gruppe end Kasper. Det er en rigtigt flot score.

Da der i aften er DM i lyn. Med både Kasper og Thomas i vælten. Bliver det spændene om de bliver ramt af træthed i morgen. Lyn finalen plejer sjældent at være færdig før midnat.

Så hvis, i ikke har været forbi Svendborg i nu. Er der stadig masser af tid. Eller følg med på nette hvor der er over 50 live partier de fleste dage.

IM Mads Hansen

Undervisning v. IM Mads Hansen

Nordisk Mester i skoleskak, 2x DM i holdskak med Skanderborg Skakklub, 2 x deltager i landsholdsklassen ved DM, Klubmester i Frem Skakklub og meget mere.

Mads kommer og underviser i klubben søndag den 5. maj fra kl. 10.00 til 16.00. Arrangementet inkluderer en spisepause, hvor Carsten Sørensen sørger for noget godt. Tilmelding kan ske ved at skrive sig på i klubben, eller sende en SMS til Jess Nykjær på tlf. 28 62 28 32 Tilmelding ønskes så vi ved hvor meget mad vi skal lave. Så på forhånd TAK.

Mads vil prøve at banke lidt skak forståelse ind i vores hjerner, så vi forhåbentligt bliver bedre skakspillere frem over. Emnet vil være:

Mine personlige praktiske skaktips og værktøjer,
der fik mig fra basisspiller til 2200.