Af Jess Nykjær

Nr. Aaby Juniorskakklub.

Så er det afrundings tid, 3 mand var vi til stede i Svendborg. I Kort-Påske 2 havde vi i gruppe 2. Thomas Christensen. Der havde en fantastisk påske. Dem der ikke kender Thomas ville tro at det var den flotte 2 plads i gruppen, jeg her skriver om. Os der kender ham ved at, højdepunktet var at kvalificere sig til en af de 2 finale grupper. I DM i Lyn. Så på alle måde en rigtig godkendt påske.

kort pske grp. 4

I Kort-Påske gruppe 3. Havde vi Kasper Larsen. Vores skoleskak træner, der har fået humøret igen efter en uheldig divisions sæson. Kasper havde en udmærket turnering, og med lidt held var han havnet i præmierne efter en god start.

Sidst men ikke mindst, under tegnede der deltog i G7 gruppe 2. Jeg får nok lidt brok fra Carsten, da jeg undlod at gennemføre mit angreb, i 5 runder hvorefter jeg bare klovnede det hele væk. I 6 runde var jeg klar. Jeg havde taget en overnatning på hotellet, så med en fantastisk morgenmad var det ret nemt. Mod en modstander der var alt for venligt. I 7 runde var det alt eller intet, 3 pladsen skulle forsvares. Jeg var faktisk fortrøstningsfuld under hele partiet. Syntes jeg havde masser af muligheder og da jeg efterfølgende ikke tog mod hans offer. Var det sidste ikke så svært.

Billeder og resultater kan stadig findes på turneringshjemmesiden. Vi ses igen, næste år.

Kort påske 2 - G7

 

Fra 5 stjerner til NUL.

Af Jess Nykjær

Af Jess Nykjær

Efter 4 runder, hvor de første 3 dage havde været positivt. Brændte den helt af her i 4 runde, hvor der bare blev spillet noget Juks. Måske var jeg bare lidt træt, da jeg både tirsdag og torsdag sad, som sidste mand. Gevinsten i 2 runde, over Kurt Hollesen fra Tårnet. Var et højdepunkt, jeg vil holde fast i længe. Så tidligt hjem og rigeligt hvile så skal den nok være der lørdag.

Torsdag, voksede flokken fra Nr. Aaby. Fra 1 til 3 mand. Da Kasper og Thomas var klar til kortpåske. Kasper startede, som lyn og torden2 af 2 da han desværre måtte ned i 3 runde. Thomas har også 2 point, men i en stærkere gruppe end Kasper. Det er en rigtigt flot score.

Da der i aften er DM i lyn. Med både Kasper og Thomas i vælten. Bliver det spændene om de bliver ramt af træthed i morgen. Lyn finalen plejer sjældent at være færdig før midnat.

Så hvis, i ikke har været forbi Svendborg i nu. Er der stadig masser af tid. Eller følg med på nette hvor der er over 50 live partier de fleste dage.

IM Mads Hansen

Undervisning v. IM Mads Hansen

Nordisk Mester i skoleskak, 2x DM i holdskak med Skanderborg Skakklub, 2 x deltager i landsholdsklassen ved DM, Klubmester i Frem Skakklub og meget mere.

Mads kommer og underviser i klubben søndag den 5. maj fra kl. 10.00 til 16.00. Arrangementet inkluderer en spisepause, hvor Carsten Sørensen sørger for noget godt. Tilmelding kan ske ved at skrive sig på i klubben, eller sende en SMS til Jess Nykjær på tlf. 28 62 28 32 Tilmelding ønskes så vi ved hvor meget mad vi skal lave. Så på forhånd TAK.

Mads vil prøve at banke lidt skak forståelse ind i vores hjerner, så vi forhåbentligt bliver bedre skakspillere frem over. Emnet vil være:

Mine personlige praktiske skaktips og værktøjer,
der fik mig fra basisspiller til 2200.

Af Jess Nykjær

Vi er nu 4 runder inde i vores i år, ganske lille turnering.

Desværre har vi måtte sige farvel til Bent Lerke, der er gået bort efter kort tids sygdom. Os der kender han vil altid mindes den høflige og lune herre. Selv om det med alderen blev flere nuller end ettaller, nød han altid sine partier.

Tilbage til resten af feltet, hvor man roligt kan sig at alle på nær Ib Juhl, faktisk har spillet en form for Lynskak dog med tuneringspligt. Hvorfor der også har været en del lyn fejl i de forskellige partier. Dog virker det, som om at Kaare Basse er ved at spille sig i form. Så i sidste runde skal både Ib Juhl og Kaare Basse vinde, for at få andenpladsen. Første pladsen er allerede i sikker havn hos Martin Jørgensen. Nogle modstander opgav næsten på forhånd, sådan har det set ud fra sidelinjen.

I 4 runde var der lokal opgør, Mads Hansen mod Kaare Basse godt nok har Mads lært 4 træk i engelsk, men han burde lige spille et par, partier igennem så han lære at forstå den gennerelle plan i åbningen. For Kaare havde det alt for let i det parti. Martin Jørgensen mødt Ib Juhl der havde sidste chance for at skabe lidt spænding om førstepladsen. Det var dog væk da et lidt for defensivt dronningetræk, afgjorde partiet efter bare 10 træk.

Sidste runde spilles efter påske så for vi at se hvad der sker her.

Stillingen

Af John Dahlberg

Landsmesterskab.

Det lykkedes ikke Nr.Åby Skole at forsvare sit landsmesterskab ved

stævnet i Kolding Arena fredag den 22 marts.

De 16 spillere kæmpede ellers bravt, men Horsens Byskole og Verninge

Skole havde i år de bedste hold.

Davit og Nedas vandt alle deres kampe og sluttede med 21 point.

Marcus fra 5 klasse fik 18 point

Oliver , Victoria, Jakob, Mikkel og Marcus fra 2.klasse fik 17 point

Rasmus fik 16 point

Mie, Søs og Benjamin fik 15 point

Caroline fik 13, Laura fik 12, Mille fik 10 og Lukas fik 9 point så alle ydede en flot præstation, og havde en god dag.